Лопата

Сергей Заграбайло
«Совок» шановні просто не помер,
Він навіть не покинув нашу хату.
Шляхом маніпуляцій і химер,
«Совок» перетворився у «лопату».
«Лопату» від Донбасу до Курил.
Вона не для землі, не для картоплі,
Вона щоб загребти півострів Крим,
Поки ми з вами розпускали соплі.
Вона гниє, іржавіє, смердить,
Але існує і функціонує.
Ще час від часу проявляє «прыть»,
Погрожує, нав’язує, воює…
Важка нам доля і нелегкий шлях,
На нас неначе дощ, з «лопати», жовч,
Та мусимо послати її нах..,
А то ще перетвориться у «ковш».