барахолка

Александр Ярошевский
тут сортований мотлох он межі калюжі крихкі
речі виведені зі свого часу та з свого місця
дефіцитні сорок років тому з розпадла паперу газетного хтиві книжки
а ось й хвіст казна коли здобутої ким хто зна ж його, холера, сивої лисиці

диваки в капелюхах мов з оповідань про минуле далеке
щось питають немовби крізь простір час й радіохвилі
там де троє у купочці вже й їхніх всесвітів й сталих богів недолугі лелеки
хто казав про життя що воно га? буває га? інколи милим?

химері хист
лисячий хвіст