Байка про нездару

Бурчак Ворожбянский
Всю ніч витьохкував  чарівно Соловей,
Колінця видавав талановито.
Лиш Півень не стуляв від  заздрощів очей.
– Ну що за пісня! – бубонів сердито.

В Зозулі б вчився, - справжній музикант!
Он як кричить, хмелію від  ку-ку.
А то: "Тьох-тьох…  Звичайний дилетант!.."
І зверхньо  загорлав: «Ку-ка-ріку!».

… В житті, на жаль, ще зустрічаєм ми,
Коли так зневажають солов’їв.
За спів нездари мають ордени,
Вони ж бо всі є родичі кумів!

8.11.2017