Криваве мереживо

Персик Мельникова
Заходь, скажи мені, хто ти?
Я простелю залізо.
Я млинами розмелю вітер.
Він не буває проти
бути порізаним.

Ти не знаєш тих чорних літер,
які мене люблять,
Які мене ваблять та гублять.
Я не та, кого ти кохав
і кохатимеш у майбутньому.

Я заплутую тобі звивини:
вулиця, спиця й пориста стежка.
Я тебе простромила рапірами.
Перед вами - криваве мереживо.

Лягає у розум незагнана голка
та все життя вона прагне вколотись,
обшарпаний вовк -
вкусити.

Я більше не йду на голос,
Хоч він і золотом буде литий.