Даецца кожнаму вял кадная справа...

Михаил Кортелёв
Даецца кожнаму вялікадная справа,
Вялікадзень спаўзае пакрысе,
А справа наша  -  пасьля нас жывая,
Жывая і жывых з сабой вядзе

І намаганьнем спароджанае наша
На з’едкі не патрапіць блазьнюкам,
І я, колькі жыву, колькі жыцьця жадаю  -
Яе ім не пакіну, не аддам!
-25.11.17.