ДАЛИ

Йорданка Радева
Дали самотата свобода е...
щом сърцето е празно,
от самотата страшно бучи.

И тишината намерила пристан
кротко в душата ти, знае
как страшно е тишина да крещи.

Дали знае свободата ти радост,
и дали диша спокойно с пълни гърди.
И вечер щом самотата те погълне,
дали свобода това е... Дали...