Cuda

Бабушка Ира
W pi;k; grali;my na ;;ce-
Okaza;o si; to s;o;ce.
Spad;a wst;;ka z w;os;w Uli
I pop;yn;;a jak strumie;.
Ma;y Krzysiu zgubi; klapek-
P;yn;; w strumieniu jak statek.
Zbysiu ba; si; trawy wielkiej-
A to by; dywanik mi;kki.