U Bo enki urodziny

Бабушка Ира
Niby dzisiaj dzie; jak zawsze -
Musi zje;; Bo;enka kaszk;,
Lalce ;;;ko za;cieli;,
Z;bki szczoteczk; umy;
I zabawki posk;ada;,
Ich nie wolno rozrzuca;.

Ale z tortem przysz;a mama,
Misia du;ego ni;s; tata,
Babcia lalk; w w;zku pcha;a,
Jak by tego by;o ma;o
Dziadek przyni;s; pianino.
Dzi; Bo;enki urodziny!

Прошу прощения, к сожалению некоторые польские буквы заменены другими знаками