Перевёрнутым звуком

Генка Богданова
Автор:Татьяна Кисс

Перевёрнутым звуком
поёт сверчок
в листьях земляники.
Сквозняк вступает со мной
в разговор.

На столе
поджаренный хлеб
с вином
и дикий мёд
луны.

А где-то
продавец кораллов
смеётся и гладит
хрупкий затылок
черепахи.

С ВЪРТЕЛИВИ  ЗВУЦИ
Превод от руски език: Генка Богданова

Със въртеливи звуци
пее щурче
в листата на ягода.
Вятърът започва с мен
разговор.

На маса -
препечен хляб
с вино
и див мед.
Луна.

А нейде
продавач на корали
се смее и  гали
тънката шия
на костунурка