Огненноликая река

Генка Богданова
Автор:Татьяна Кисс

Огненноликая  река,
Деревьев строгий хор.
Тайн вековые голоса -
Приблизились в упор:

О нежности - листок травы,
Страстях - изгиб ветвей,
Вздох сокровенный - плеск волны,
Бег мысли - даль полей.

ОГНЕНОЛИКАТА РЕКА
Превод на български език: Генка Богданова

Огненоликата река,
строгият горски хор.
На тайни вековни гласа –
приближил до упор.

Нежността  е листче трева,
страстите – скършен клон.
Тих полъх - плясък на вълна,
мислите – луд вихрогон.