Три параксизми

Василий Дубина
А читачеві від отого горе,
Бо зліплені слова не до пуття.
Надумане, не вистрадане, кволе,
Це віршеня, немов мале дитя.

           ... Моя "жантильність"
               нікому не "трібна".
               
                О. Корягін.

         Пародія
   
    ТРИ ПАРАКСИЗМИ
    (три припадки)

Напали на мене аж три "параксизми",
Від них відбивався я дуже "осанно",
Та "шляк би їх трафнув" отії капризи,
Не "трібні" вони мені всі бездоганно.
До слів цих прилипла якась штукатурка,
Для мене вони зачудовано нові.
Когось-то по тім'ячку копнула курка,
А я так "жантильно" хизуюся в мові.
"Жантильно" іду я, такий весь манірний,
Та "шо" мені "тре", я готовий до бою,
Ось "зара" візьму я пістолю калібра,
За рогом уб'ю " параксизми" трубою.

                В. А. Дубина.