Русские, помяните светлые их имена!

Генка Богданова
Памяти ансамбля им. А.В. Александрова
Ольга Мальцева-Арзиани
*
Плачет Россия-страдалица, вновь потеряв детей...
Слышится звон поминальный в Храмах Земли моей.
Всюду погасшие взоры - русский скорбит народ.
Снова нас к Черному морю память души зовет.

*
ЦАРСТВИЯ ИМ НЕБЕСНОГО, МЕРТВЫХ У БОГА НЕТ...
Как же с бедой нам справиться? Где нам найти ответ?
Свечи зажжем у распятия, слезы текут рекой...
Губы несчастной матери шепчут : ВЕЧНЫЙ ПОКОЙ!
*
Плачут "СЛАВЯНКА" с "КАЛИНКОЙ",
Песни на все времена.
Смотрят с улыбкой со снимков
ТЕ, О КОМ ПЛАЧЕТ СТРАНА...
СПИТЕ, РОДИМЫЕ, СПИТЕ!
И ПРИХОДИТЕ К НАМ В СНАХ.
РУССКИЕ!!! ПОМЯНИТЕ СВЕТЛЫЕ ИХ ИМЕНА...

РУСНАЦИ, СПОМЕНЕТЕ СВЕТЛИТЕ ИМ ИМЕНА!
в ПАМЕТ НА Ансамбъла „А.В Александров“
Поетичен превод от руски език: Генка Богданова


Плаче скръбна Русия –изгубила пак деца…
Звучи звън за помен в храмове на мойта земя.
Угаснали погледи и скръбни руски сърца,
душите към Черно море паметта призова.

Те са в царството небесно, при Бог мъртви няма…
Ние, живите, как да се справим с тази беда?
 Палим свещи пред кръста.  Сълзи - река голяма.
Шепнат майчини устни: Спете спокойно, деца!

Плачат „Славянка“, „Калинка“ –
песни - вечни времена.
Смеят се от всяка снимка,
жали ги цяла страна.
Спете, наши скъпи, спете!
Идвайте при нас в съня,
руснаци, спомнете си светлите им имена!