Злодii

Соломия Галицкая
ЗЛОДІЇ

Співала хуга до світанку,
Скрипучий сніг дороги вкрив.
У місті Лева в шостій ранку
Зустрілись двоє хлопчаків.

В них на хвилини йшов рахунок,
Їх пробирав нервовий дріж.
Один тримав в руках пакунок,
А інший стиснув гострий ніж.

Ще до ранкової заграви,
Перескочивши через мур,
Добрались хлопці на Холм Слави,
Пірнувши в тінь його скульптур.

Не проронивши ані слова,
Ножем розрізали пакет.
І на могилу Кузнєцова
Впав з чотирьох гвоздик букет.

Вони загиблих вшанували,
Поклавши до могил вінки.
І на плакаті написали:
«Героям слава навіки».

А навесні, до Великодня,
Погудка облетіла Львів.
Силовики у день суботній
Вели на допит юнаків.

Сміливці гідності не втратять!
Не згасне світла джерело!
Одному з них було сімнадцять,
Тринадцять іншому було.

СОЛОМІЯ ГАЛИЦЬКА
(жовтень 2016)