Воjникова песма

Драгана Старчевич
Србијо, моја Србијо,
Само сам тебе грлио
Само сам тебе пазио
Заливао и мазио

Србијо, моја Србијо,
Увек сам теби хрлио
Камење твоје љубио
И живот свој ти нудио

Србијо, моја Србијо,
Кућо моја и њиво
Шумо моја и реко
Мало сам у теби стеко

Србијо, моја Србијо,
Твој црни хлеб сам мрвио
Од блата сам га правио
Кад сам по њему газио

Србијо, моја Србијо,
Песме сам теби певао
И кад те нисам гледао
Само сам о теби сневао

Србијо, моја Србијо,
Душо моја и муко
Друже мој, моја десна руко
До гроба бих се за тебе туко.

Београд, 24.6.1982.