Знам

Драгана Старчевич
Знам да се нећеш вратити
На овај свет
У дане што постадоше
Превише тешки за твоје срце
У стварност
За коју си изгубила стрпљење
И где ни твоја снага и љубав
Ништа не могу да промене

Знам да се нећеш вратити
На овај свет
У стари живот без возног реда
У заглављен вагон на слепом колосеку
Упркос мојој љубави што граница нема

Знам да се нећеш вратити
На овај свет
Да гледаш како ти растачу родну земљу
Како ти руше и пале цркве, терају народ као стоку
Бацају паметне бомбе по примитивном Истоку 
Јер за нас правде нема на хоризонту

Знам да се нећеш вратити
На овај свет
Мама
Морала си да одеш од мене
Сама
И нема речи утехе
Само тишина и тама.


Београд, 1.12.2013.