Про нашi рiки

Поэт Закарпатья Василий Галас
Мчать дрібненькі потічки
з гір до нашої ріки.
Між вільшин і яличок,
та - сама як потічок,-
в бік долини вже пливе
стрімко. Все тут їй нове:
камінь, лавка і город,
мілина і поворот,
луговина, міст, місток
і опалий де листок...
Нелегкий долає путь.
В шані верби крони гнуть
перед мужністю ріки:
в Тису випливе таки!..

2006