Зозуленька

Жанна Антоненко
Прилетіла зозуленька
Та в садку закувала:
Ой, куди ж моя доленька
Щастя  знову сховала?

Пошукаю за полечком,
Зазирну у ставочок,
Повертатись в неволеньку
Серце зовсім не хоче.

Краще стиглими нивами
Вітерцем пролітати,
Краще ніжними співами
Над рікою лунати,

Краще зорями білими
Над степами вставати,
Та сузір’ями дивними
Серед неба блищати…

Закувала зозуленька
Та й собі полетіла,
А думки свої, душенька,
Всі мені залишила.

04.12.17.