***

Лисмир
Цілодобово сидіти на заспокійливих,
Як тільки вийдеш з кімнати.
Життя таке. Вибач мені, будь ласка,
Дитя з очима повними вати.

Хмари можна вколоти під вену,
Сніг обов'язково поклади під язик.
Ти нічого не виправиш, дитя моє,
Вони вже начепили тобі ярлик.

Не ломай собі крихкії ребра,
Дістаючи для них свою Венеру.
Я скажу тобі болючу правду,
Навіть якщо перетворюсь у мігеру.

Ти не вирвеш з їх сердець той плющ,
Та нехай твоя троянда не зав'яне.
Можливо, твій "маленький принц"
Залікує усі твої рани.

Кидай ці ліки, роздивись в собі сонце.
Не через призму води на асфальті, дитя,
А через космос і всесвіт, де метеорити
забивають пенальті щодня.