Искаш ли?

Росен Русев
Искаш ли?
Автор:  Росен  Русев               

Искаш ли есента
да е твоята пролет...
Искаш ли моята есен,
да бъде и твоя?
Пожелай си цвете
в душата си-двор
да е най-красивото
в мъдрата есен.
 И не да е рана...
а само любов!
Боже, моля те дай ми я!
Нека е с благослов,
да е като небесната манна -
да носи живот,
да бъде и тайна.
Но да бъде любов!...