Искам

Росен Русев
Искам
Автор:  Росен  Русев

Искам да погледна слънцето,
да ослепея от него
и когато си върна очите
първо тебе да видя...
Да се вгледам в душата ти,
да потъна дълбоко,
да стигна до скритото ъгълче,
където се криеш
и тихо ме следиш отдалече.
Да потъна в очите ти,
там, до дъното в тях
да се гмурна и да видя как
кфявото става горещ шоколад,
а аз съм удавник.
Не ме пускай да тръгна.
Недей!...