Хай би що

Олександр Мачула
Місяць зазирає у криницю,
проникає в саму глибину.
Як мені, йому також не спиться,
він якусь шукає таїну.

Причаївся хто у тій криниці,
чом у пізню пору цю не сплять?
Пустка, лиш у дзеркалі водиці
зіроньки грайливо мерехтять.

Темна хмара місяць заступила,
впала хутко ніч, як чорний кіт.
Зі свічада все ж одна зорина
визирає навіть через пліт.

І ніяка ніч їй не завада,
навіть чорна хмара не страшить,
бо немає з почуттями злади
у кохання полум’яну мить.

05.12.2017