Завереници

Драгана Старчевич
Ти и ја од кад се знамо
Водимо стално без паузе
Дијалог неми погледима
У којима су и смех и сузе

Ти и ја од првог дана
Видесмо јасно шта је по среди
Да тајну открисмо једно о другом
И да нам се од ње срце леди

Ти и ја од тог тренутка
Признаћеш, више немамо мира
Јер она је тако чудесно лепа
Музика та што у нама свира

И ти и ја од тога часа
Постадосмо у ноћи свици
Здружени судбином звезда на небу
Нераздвојни завереници


Београд, 27.6.1982.