ростки весны - любови сны...

Людмила Аристархова
в тих паростках весни сховались сни,
але ж політ не дасть упасти долу,
вдихни те жито, випростай з полону
в благенькій одежині чудо-душу,
блищать, мов зорі, очі сині...і знову мушу
шукати рими до зірок, вже вкотре вислухавши вечір
і, щоб розплутати клубок - мораль предтечі
впишу в скрижаль...таїни жаль...
гітара плаче, а нам тим паче її сльоза дорожче злата -
терпка відплата...але ж, взялись в ріст розмаїто
на підвіконні паростки весни - кохання сни...

*****
в ростках весны укрылись сны,
полёт не даст нам пасть в колени,
вдохни же рожь, избавь от плена
в сермяжном платье чудо-душу…
ей ни к чему слеза кликуши,
а надобно, звучанье рифм, чтоб слышать вечер…
распутанный клубок – мораль предтечи
впишу в скрижаль…и тайну жаль…
гитара плачет, а как иначе узнать –
слеза дороже злата?.. терпка расплата,
но взялись в рост, вдруг, разнородные
на подоконнике ростки весны – любови сны…


07.12.2017
вдохновение здесь: http://www.stihi.ru/2017/12/05/4796