Разгледница

Драгана Старчевич
Ти си моја разгледница са југа
И рукопис некадашњег ђака
Ти си дах сунца из даљина
И оправдање црвеног мака

Ти си моја веза са летом
И ја не знам зашто су тако
Тужна твоја слова у низу
И марка залепљена наопако

Ти си мој тајни звонки смех
И моја вечита сета
Ти си оно што никад немам
И оно што не доносе лета

Ти си моје ћутање кад грло боли
И моја најдража шала
Твоја је горчина у оној соли
Исплаканој крај морског жала

Београд, 1982.