Не бих веровала

Драгана Старчевич
Не бих поверовала у људске приче
Да нисам чула и сама
Музику уз коју биљка ниче
Кад почне да пада тама

Не бих поверовала у шапат цвећа
Да нисам случајно била близу
Да нисам седела на тераси
Поред белих саксија у низу

Не бих поверовала у љубав биља
Да ипак нисам дама
Не бих приметила треперење од миља
Стабљика које расту у нама

Не бих поверовала у лист, у гране
У жарку љубав једног цвета
Не бих сакрила снове у дане
Да нисам згрешила једног лета

Београд, 1982.