За що

Нюша Анисимова
Вірш написано українською мовою від імені украинського воїна
*******
За що...
*************
За що я воюю? За кого я б'юся?
Навіщо вбиваю людей?
Я кровію скоро вже сам захлинуся,
Доволі вже буде смертей.
     А вдома кохана чекає і мати,
     Господа молять, не знають,
     Що я тут наказу чекаю стріляти
     Та мирних людей вбиваю.
Сиджу, наче щур, у окопі сирому,
Свою проклинаючи долю
І серденько ниє, так хоче додому,
А ротний гарлає - до бою!
     Загинув мій дід в сорок третьому році,
     З Донбасу як ворога гнав.
     А я знапастив усю памьять про нього
     І ворогом сам вже тут став.
Не хочу, не можу я більше стріляти,
Але ж я війни не хотів.
Навіщо життя тут своє марнувати,
Вбиваючи свОїх братів???
      Багаті на частки рвуть неньку Країну
      Та зтягують шкіру із нас.
      А я що, повинен за них тут загинуть,
      Та знищити... весь Донбас???
Нам кожну хвилину вколочують в мізок --
Росія наш лютий ворог.
Історію зныщують, дружба залізна
Перетворилась на порох.
     Були ж ми братами всі довгії роки,
     Велика і дружня сім'я.
     Я хочу, щоб знову ти був мені братом
     І братом тобі став би я.
****
Все 12,8,12,8,
амфибрахий
21.02.22 Новороссия стихи о войне на Донбассе
23.02.22 Небесный альманах
23.02.22 Литературный салон
23.02.22 моя поезія
26.02.22 поэтическая таверна
26.02.22 "лист"
26.02.22 Украина_ЛНР_ДНР политика_анекдоты
17.01.23 профиль ВКонтакте