2. Земним царям

Олександр Мачула
(із циклу „Відголос Давидових псалмів“, пс. 2)

Царі земні – прийдіть до тями,
згадайте настанови Божі.
Навіщо Він відкрив вам брами,
щоб ви ламали огорожі?

Щоб намагалися піднятись
над миром навіть вище Бога?
Ви перестали вже боятись,
але в пітьмі ваша дорога…

Навіщо плетете інтриги,
вганяєте у рабство люд,
куєте все нові вериги
і плодите нових Іуд?

Служіть Всевишньому зі страхом,
шануйте Сина і Отця!
Лиш так не станете ви прахом,
спасете душі і серця.

12.12.2017