Писмо у боци

Драгана Старчевич
Коме одлазе наша писма у боци
Кад једном оду од нас

Коме ли стижу наши крици
Онда кад већ је престао плач

Ко чита одјеке наших мука
Да л неко схвата прогнани јад
Заробљен, стешњен, окован у ланце
Онда кад више није уз нас

Ко дешифрује хијероглифе
Јадну сирочад наше маште
Једном кад се угасе звезде
И нестану нам жеље таште


Београд, 1981.