Падайе листя

Олександр Мачула
Падає листя

Як непомітно літа промайнули,
осінь-чаклунка прийшла на поріг.
Завтра – майбутнє, а вчора – минуле,
сумно стою в перехресті доріг.

Падає листя, падає листя,
все поглинає дощу пелена.
Осінь вже в місті, осінь вже в місті,
скроні гаптує мені сивина.

Тільки учора з любов’ю земною
стрілись, несміло ступивши у світ,
та вже сьогодні у нас за спиною
плетиво років із весен і літ.

Лише дістались і знову в дорогу,
тільки спочили і знов-таки в путь.
Що буде завтра – відомо лиш Богу,
але учора уже не вернуть.

Падає листя, падає листя.
Вулиці вкрив непроглядний туман.
Осінь вже в місті, осінь вже в місті,
осінь холодна, та ще не зима.
Падає листя, осінь вже в місті,
осінь холодна, та все ж не зима!

14.12.2017