Поморанчина кора

Драгана Старчевич
Опет ће рађати воће
На обали и на мору
Заборавила сам поморанџину кору
Прошлог лета 
На столу

На тераси у зору
Буде се гласови неба
Скупљам мрвице хлеба 
Са топлог бетона

На пучини се вијори једро
Небо је тако ведро
Палме га на рукама држе
Ваздух почиње да струји брже

Опет ће рађати наде
На обали и на мору
Добићу неприметно још једну бору
На челу

Идућег лета на молу
Пронаћи ћу, можда, поморанџину кору
Или на столу
У зору
Распукли нар


Београд, 1981.