Не крануты вайною

Алексей Апанасевич
Я нарадзіўся ў добры час,
У час бяспекі і спакою.
Я нарадзіўся ў добры час,
Бо не крануты я вайною.

І страшна думаць кожны раз,
Што была б тады са мною.
Калі б дзяды жыццё не аддалі за нас,
І за Радзіму не сталі бы гарою.

Я ім ўдзячны за свабоду,
Удзячны тым, хто спіць у магіле.
За мужнасць роднага народа,
Якая зберагла краіну.