Меляутичань ши Грустный день - муромской язык

Андрадит Петровский
Тахтан човордемс тоннек,
Тахтад кенярдымс моннек.
Тейтерьнек стуутоут, мекеу сон пьевей,
Корты арамс пек вий.

Решт, макшаст стакат оршатсы:
Тулудить менель пельветсе.
Васодемяньекне, олячиды
Паксятне муратаны.

Вий, сылень ёкасы шляк,
Кедемень мэйле саяк.
Мурамань кармать каик муране,
Карматаны уле сетьме.

зы. Разместил на кириллице, т.к. расширенную латиницу не воспринимает.
Возможны грамматические ошибки, т.к. я не муромань-фея =)