Живи, Украино моя

Максим Лёд
Змордована, неубієнна
У крові -тому і свята
Незламна, нетленна
нескорена, вільна
Живи, Україно моя.
Затравлена звірем
Розрита, свящєнна
Свобода дорожче за мить.
Тому і одвічна, і неубієнна
Вставайте, бо ненці болить.
Червоне тому що від крові,
На чорній землі майорить.
Хто бореться -знову поборе!
Так вчить споконвіку Заповіт.
Стоїть серед степу -
Синів проводжає
І хресте, хоч й Бога нема.
Лани зеленіють і вітер шепоче
Живи, Україно моя.