Ранiца Сара Цiздэйл

Юлия Ясень-Филипчик
Я выйшла на вуліцу ў красавіцкае ранне,
Зусім адна, - то было абуджэнне для майго сэрца.
Я стала дзіцем сонечнага палетка.
Я стала сястрою самога неба.

Там у ветранай плыні раніцы
Мая туга ўзняла свой цяжар ад мяне,
Згубілася як галашэнне ў воплесках апладысментаў
І адляцела птушкай-чаіцай да мора.

Арыгінал:
Morning
Sara Teasdale

I went out on an April morning
All alone, for my heart was high,
I was a child of the shining meadow,
I was a sister of the sky.

There in the windy flood of morning
Longing lifted its weight from me,
Lost as a sob in the midst of cheering,
Swept as a sea-bird out to sea.