Ко си ти?

Драгана Старчевич
Ко си ти
Што увек руку ми пружаш
Кад мислим да ми нема спаса

Ко си ти
Што се нађеш крај мене
Па ми се душа заталаса

Ко си ти
Што чезнем да те сретнем
Иако, можда, немам права

Ко си ти
Што у помоћ ми хрлиш
Каква си то лековита трава

Ко си ти
Што те толико волим
И што због тебе сузе бришем

Ко си ти
Што верујем у тебе
Какав си то немир

Ко си ти
Што рушиш и ствараш
У мени неки нови свемир

Ко си ти
Што те привијам на срце
И што без тебе не могу

Ко си ти
Одакле стижеш
И коме да захвалим богу?

Београд, 19.6.1982.