Завiрюха - заметiль

Михаил Онищенко2
   Завірюха – заметіль.

Завірюха – заметіль,
Як  на  рану  тую,  сіль.
Навкруги  січе,  мете,
Біле  марево  густе.

Мені  грайлива  завірюха,
Заліпила  ніс  і  вуха.
Так.  Аж  личенько  пашить,
І  до  хатоньки  спішить.

Завірюха - заметіль,
Буває  й  хурделиця.
Низесенько  при  землі,
Сніжком  собі  стелеться.

Вітерець  вже  розігрався,
Ніби  лихий  за  ним  гнався.
Десь  далеко,  в  чистім  полі,
Він  всю  ніч,  гуляв  на  волі.

Завірюха – заметіль,
Звідусюди,  звідусіль.
Коли  вщухне,  кажуть  люди,
Гарнесенько  буде  всюди.

   13:15.18.12.2017.