Ич, снiжок як розходився!

Мария Тоцкая
Ич, сніжок як розходився,
Все засипав: поле, ліс,
По садку моїм носився,
На горище хати зліз.

Що шукав пустун біленький?
Чи вітрець його задув?
Ні, сінце там запашненьке!
Ось на ньому і заснув…