Володар мурах

Наталия Хорунжева
Навіяно віршем Шона Маклеха Патрика «Норвезький ліс».
http://www.stihi.ru/2015/12/06/3603

Норвезький ліс. Вогкої глиці прах.
Блукаючи, як Данте, в сутінках думок
Відчув себе володарем мурах.
Я дихаю крижинами зірок
                Шон Маклех Патрик

Там, у краю прадавніх веж,
Таїться у ярах
Чарівний ліс, де ти живеш,   
Володарю мурах.

Де разом з шурхотом дерев
Шепочуть голоси,
Сказання  згадуєш старе,
І рицарів часи –

І скніє пам’ять  у журбі
На звалищі думок.
Та легше дихати тобі
Крижинами зірок.

Там око мружить небосхил,
Милуючись здаля,
Що навкруги не чорний пил -
Смарагдова земля,

І, начебто, немає меж
Для спадистих плаїв,
Де воду кришталеву п’єш
З весняних ручаїв.

Там череда готичних скель
Над урвищем морів –
Як неприступна цитадель
Для зайшлих кораблів.


Від тої величі завмреш
Із захватом в очах!..

Так бачу край, де ти живеш,
Володарю мурах.
19.12.17