Твоjа куца

Драгана Старчевич
Ти имаш једну куцу
Која те много воли
Која увек у тебе гледа
Када је нешто боли

Ти имаш једну куцу
Мршаву као и ти, јако
С којом се играш кад оду сви
Која се зове Пако

Ти имаш једну куцу
Што ти од милоште грицка руку
Што ти трчи у сусрет
Јер не даш да га туку

Ти имаш једну куцу
Што те озбиљно гледа
Када ти овце нису на броју
Када си сетна и бледа

Ти имаш једну куцу
Добру ко добар дан
Што ти скаче на кревет
Кад те савлада сан

Ти имаш једну куцу
Што ти се шеретски смешка
Кад ћутиш јер те боли зуб
Кад свака реч је тешка

Ти имаш твога Пака
И Пако има тебе
Лакше је заједно и да се једе
А ни срце не зебе


Београд, 12.6.1982.