Због тебе

Драгана Старчевич
Основаћу због тебе
Друштво за заштиту биљака
И прогонићу вегетаријанце

Спаљиваћу на ломачи
Биљоједе и биљоубице
Учинићу све да спасем
Твоју мирисну душу љубичице
Учинићу све да се ослободим
Опојне биљне несанице

Основаћу Организацију удруженог биља
И бићу Генерални баштован света
Радићу прековремено за лепе очи
И све ће на Земљи почети да цвета

Удружићу се са небом и сунцем
У неки добар, топао дан
Па макар у сваком од ових друштава
Била једини, почасни члан

Јер осећам, морам да спасем
Твоју стабљику крхку и моје биљно срце
Да створим један мали врт
Из кога ће птица да прхне


Париз, јул, 1982.