Три сердитi вiршики

Наталья Бидненко
***
Отой небесний ляльковод
Щось геть заплутався з нитками:
Йому б зробити поворот,
А він затягує вузлами.

Ще й каже: «Тут вам і кінець,
Ця мізансцена вже незмінна».
І замість зустрічі сердець
Стикнулись раптом наші спини!

***
Як ти ятрив моє зболіле серце,
До сліз мене підштовхуючи плавно…
Ти керувався правилами герцю.
Вгамуйся! Я тобі не Ярославна!

***
Ну, хто сказав, що я зайшла за край?!
Я – не нещасна й не знедолена.
Тож не гальмуй, мій любий, проїжджай –
Бо тут тобі зупинка не дозволена!