Сонцеворот

Олександр Мачула
Настав нарешті справжній новий рік
і знову на додаток день пішов.
У давнину було так, з віку в вік.
Саме сьогодні Новий рік прийшов!

Сонцестояння зимнє – древнє свято,
сьогодні найкоротший року день.
Хай щастя наповняє вашу хату,
дарує радість і вінок пісень.

Колядки хай сьогодні вас вітають,
добробут стане міцно на поріг.
Пшеницею і житом засівають,
щоб виріс щедрий і смачний пиріг!

Історію нам треба пригадати,
коріння предків наших, трударів,
яку розповідали мама й тато,
і Новий рік стрічати на зорі!

Прийміть від серця щирі привітання
у день зимового сонцестояння!

22.12.2017