До чолов ка

Юлия Пилькевич
Пообіцяй, що не погасну,
Що хмизу вистачить назавше,
Що сіркачів запалиш вчасно,
Що не заллє сльоза, упавши.

Пообіцяй, що запалаю,
Що іскра сумнів захоронить,
Що вогник вітер не сконає,
Що полум'я тебе розтопить.

Пообіцяй, що не дотлію,
Що свічка вічний твій полон,
Що душу завжди обігрію,
Що я - це ти, тільки вогонь.