Нi каяття, нi сповiдi нема...

Михаил Генсёр
Ні каяття, ні сповіді нема...
І сон не йде, бо думи, наче хмари.
На віддалі стоїть Любов німа, -
Хто я для неї: пара чи не пара?

Десь там душа споріднена сама
Із болями своїми наодинці...
Є рани, котрі носим крадькома,
Є світ, який належить іншій жінці.

Ті спогади ніхто не прожене,
Вони в свідомість глибоко вп"ялися...
Приходить в сни, як видиво страшне,
Що ми колись востаннє обнялися.

Нічим-нічим тобі не докорю,
Хоч поруч неспокійні бродять тіні...
Бю я так само, як тоді горю,
І про любов кричу у безгомінні.

Ані молитви, ні спокут нема.
Моя біда від інших бід відмінна...
Стоїть Любов скорботна й самітна,
І я живу в її благословінні.