На Сачэльнiк

Иван Супрунович
У самы доўгі, зімні вечар,
Кагось куцця збірае за сталом -
А мы прыйшлі на гэтую сустрэчу
У наш агульны, Малітоўны Дом.

Прыйшлі, бо маем важкую падставу
Хрыста праславіць дружнаю сямьей.
Дык скарыстаем дадзенае права -
Раздзелім трапезу Любові той...

Успомнім, як мінулы год пражылі,
Як, безумоўна, зберагаў Бог нас.
Як горача, ці не, мы Госпаду служылі
У гэты хуткацечны і каварны час.

Заўжды нам трэба міласці Гасподні
Няўхільна ўспамінаць і ўсе лічыць.
Тады не важна: у Бабруйску ці ў Гародні -
Лягчэй нам будзе век зямны  пражыць.

Хай нам карціць жыцце свае паправіць-
Гасподзь чакае дзеяў больш чым слоў;
Заўжды нам сілы дасць Сябе праславіць
І веру узмацніць, і усхвалюе кроў...