***

Виктор Борсук
Ну вось і падыйшла зіма!!!
Мароз і снег нам прынясла,

І лёд на рэчцы засвяркаў,
І хтосьці нам намаляваў,

На вокнах любыя узоры,
Чымсьці падобныя на горы.

Сініцы спеваў, не чутно.
А брамы снегам замяло,

Яны стаяць вялікія,
І вельмі брыдна збітыя,

Здаецца, зараз упадуць.
А вось мужчына, пракладае пуць,
Туды дзе дзетачкі яго жывуць,
І стравы навагоднія ядуць.

Бо Новы год ужо прыйшоў,
І ў кожну хату ён зайшоў,

Вяселле, радасць ён прынёс,
І выратаваў усіх ад слёз.

Ну і таксама зразумела,
Што у кожнай хаце бачым мы,
Ту елачку, што нас сагрэла,
У вельмі лютыя часы.