Новорiчна нiч

Олександр Мачула
Дива мандрують звідусіль
у новорічну ніч казкову.
Кружляє в танці заметіль,
співає вітер колискову.

Солодощі барвистих снів
ще на губах смакують ніжно.
А візерунки на вікні –
немовби казка білосніжна.

Іде землею Новий рік
і підкоряє континенти.
На сцені двадцять перший вік
і все гучніш аплодисменти.

Що принесе черговий круг?
Летить Земля по тому ж колу.
Невже тепер чужинський плуг
оратиме вкраїнське поле?..

Сніжинка за вікном тремтить,
як на помості балерина.
Куранти вдарять вже за мить,
як наша доля швидкоплинна…

26.12.2017