Поглед уназад

Драгана Старчевич
Атавизми осећања
Рудименти маштања
Бледа нит сећања
У мени што више нисам ја

Сновиђења затрпана
Прашином сувих олуја
Покрену се понекад
Под теретом нових искушења

Чудна времена беху
И још ће чуднија доћи
Слике се стапају једна у другу
Рађа се искра у ноћи

Лик у огледалу се мења
Сваки пут други ме гледа
На површини облог стења
Хвата се лагано скрама од леда.

Београд, 1982.