Марко-Королевич

Меир Ландау
Як не стане мене
Не ховайте глибоко,
Бо піду я далеко
На інші світи.

Може стану зорею,
Може хмарою стану,
Як Марко-Королевич,
Чекаючи мсти.

Може правда засну
Під сторожею Дия,
Може стану горою,
Як той богатир.

І здається мені,
В помірках полотнія
Рідний вир синьоокий
Промине серед зір.

Може стану зорею,
Може спати не стану.
Може стану над світом
Разом з Богом навік...

Ви мене не ховайте
Коли мене не стане.
Я Марко-Королевич
На розпутті доріг.