Сыну Володе - Voor mijn zoom Wladimir

Елена Данченко
Het was warm in Kisjinev in december
Het gras was groen, als in de lente.
De bron van daglicht warmde de aarde op.
Het leven was nieuw, als een nieuw overhemd,
en stond je goed volgens zijn kleur,
het vogeltje, dat in de wereld te voorschijn kwam.
En vanaf toen moest ik het meemaken
onder de slag van – twee! – harten.
Jij heeft een flinke teug genomen. Dapper geworden,
begon je levende woorden luid te schreeuwen.
…een fel blauwe hemel stond het voorjaar goed,
zoals dat gras naast je  … 
Het was december, december buiten,
maar toch – zo heel warm weer achter het venster!
…een zuchtje wind vloog langs het gras
maakte je nieuwe huis warm.